Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@07:47:16 GMT

آهنگ مثبت رشد صادرات کالاهای غیرنفتی در کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۴۱۱۵

آهنگ مثبت رشد صادرات کالاهای غیرنفتی در کشور

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در اولین نشست کمیته پایش تجارت خارجی کشور گفت: روند رشد صادرات در تمامی کالاهای غیرنفتی آهنگ مثبتی دارد و با گشایش و تسهیل روش‌های بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور، این روند مثبت استمرار خواهد یافت.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم در نخستین جلسه کمیته پایش تجارت خارجی کشور که با حضور علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، برگزار شد، اظهار کرد: تسهیل فرآیند واردات در مقابل صادرات برای تسریع در بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور اقدام مهمی بود که با پیگیری وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیاست فراوانی ارز صادرات غیرنفتی منجر به واقعی شدن نرخ ارز و تسهیل روند تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی خواهد شد و با توجه به اهمیت حوزه تجارت خارجی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد ملی، پایش مستمر وضعیت تجارت خارجی کشور ضرورت دارد.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بر حضور مؤثر و مستمر دستگاه‌های اجرایی مهم در سطوح تصمیم‌گیری در جلسات کمیته پایش تجارت خارجی کشور به منظور رصد مستمر وضعیت این حوزه تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این بخش برای رونق بخشیدن به شاخص‌های مهم اقتصاد ملی، همگرایی صادرات و واردات و توازن این دو حوزه به تأمین به موقع نیازهای کشور و رشد صادرات کمک خواهد کرد.

زادبوم اظهار کرد: فراوانی و تأمین به موقع کالاهای مورد نیاز کشور در سطح واحدهای تولیدی و مصارف مردم نیازمند فراوانی ارز صادرات غیرنفتی است؛ لذا کمک به توسعه صادرات باید در اولویت کشور و همه دستگاه‌های دست‌اندرکار باشد.

دبیر شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور ادامه داد: روند رشد صادرات در تمامی کالاهای غیرنفتی آهنگ مثبتی دارد و با گشایش و تسهیل روش‌های بازگشت ارز صادرات به چرخه اقتصادی کشور، این روند مثبت استمرار خواهد یافت.

زادبوم با تاکید بر توسعه صادرات غیرنفتی به ۱۷ کشور هدف اولویت‌دار افزود: مجموع صادرات غیرنفتی به ۱۷ کشور هدف در شش ماهه سال جاری بیش از ۱۲ میلیارد دلار بوده است.

وی به رشد صادرات کالاهای غیرنفتی به اوراسیا طی دوره ۱۰ ماهه از آبان‌ماه ۹۸ لغایت پایان مردادماه سال جاری اشاره کرد و گفت: صادرات به پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در اقلام ترجیحی تا پایان مردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه گذشته رشد ۶۵ درصدی داشته است.

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران تأکید کرد: باید ساختار موافقت‌نامه تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای اجرای سیاست تجاری برد- برد کشورمان با اتحادیه مذکور و توسعه مناسبات تجاری در راستای اهداف پیش‌بینی شده، پیگیری شود.

زادبوم، ارتقای ارزش افزوده صادرات در حوزه تولید به طور کلان و واحدهای تولیدی به صورت عملیاتی را نیازمند بسترسازی مناسب دانست و گفت: تولید صادرات‌محور و رقابت‌پذیر باید اولویت بخش تولید در حوزه‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی باشد.

وی افزود: طبق آمار تجمیعی رفع تعهدات ارزی از ۲۲ فرودین ماه سال ۹۷، حدود ۹۲ درصد تعهدات ارزی صادرات توسط واحدهای تولیدی ایفا شده است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: بر اساس مصوبات جلسه مورخ ۲ تیرماه ۹۹ شورایعالی توسعه صادرات غیرنفتی کشور و پیگیری‌های مکرر وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ایران، گمرک ج. ا. ایران مکلف به ارائه به موقع و جامع آمار عملکرد تجارت خارجی کشور به سازمان توسعه تجارت ایران است.

زادبوم اضافه کرد: نوسانات سیاست‌های پولی و نقصان زیرساخت‌های تجاری در گمرکات مرزی و ناوگان حمل و نقل کشور از جمله مشکلات صادرات کالاهای غیرنفتی به کشورهای هدف به ویژه بازارهای همسایه است و تقویت و تجهیز لجستیک و ناوگان حمل محصولات کشاورزی و تأمین تجهیزات و ملزومات بسته‌بندی باعث کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده کالاها خواهد شد.

وی گفت: فراوانی ارز صادرات غیرنفتی منجر به تقویت فرآیند تأمین ارز واردات مواد اولیه و ترخیص کالاهای دپو شده در گمرکات خواهد شد.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه توسعه صادرات غیرنفتی باید به عزم و وجدان ملی به ویژه دستگاه‌های دولتی در سطح کلان تبدیل شود گفت: تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا فرصت‌های بسیاری برای کشور به وجود آورده است؛ لذا باید با رفع چالش‌های داخلی به تحقق ارزآوری از این فرصت‌ها کمک شود و نقش دستگاه‌های دولتی ذی‌ربط در این جهت حائز اهمیت است.

به گزارش ایمنا، اولین نشست کمیته پایش تجارت خارجی کشور به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و با حضور رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس اتاق بازرگانی ایران، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و نمایندگان وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و اتاق تعاون ایران با دستور بررسی وضعیت تجارت خارجی به ویژه صادرات غیرنفتی در محل سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد.

کد خبر 452890

منبع: ایمنا

کلیدواژه: صادرات صادرات غیرنفتی توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران رئیس سازمان توسعه تجارت ایران رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران توسعه صادرات غیرنفتی کالاهای غیرنفتی واحدهای تولیدی معدن و تجارت رشد صادرات ارز صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۴۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان توسعه تجارت، با صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در کشور نروژ شهر اسلو، به شرکت صنایع دومان قشم تحت نظارت سازمان توسعه تجارت موافقت شد

مدت اعتبار این مجوز از تاریخ ۱۴۰۲.۰۹.۰۸ تا ۱۴۰۴.۰۱.۲۷ است.

براین اساس این شرکت متعهد است فعالیت‌های خود را در چارچوب ضوابط و شروط ابلاغی عمل کرده و در صورت عدم رعایت شرایط و الزامات مربوط، حسب تصمیم کارگروه مراکز تجاری، مجوز فوق الذکر قابل تعلیق یا ابطال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش طلافروشان حل شد؟
  • گزارش یک دستاوردسازی تازه در دولت سیزدهم/ چگونه تراز تجارت خارجی ایران مثبت نشان داده می شود؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و ترکیه ماه آینده
  • صدور مجوز تاسیس و فعالیت مرکز تجاری ایران در نروژ
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • سازمان توسعه تجارت سیاستگذار صنعت نمایشگاهی یا حامی یک سایت نمایشگاهی
  • صدور مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ
  • مجوز تأسیس و فعالیت مرکز تجاری ج. ا. ایران در نروژ صادر شد
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند